Rekeningnummer: IBAN NL34 RABO 0154621420

Over ons

Hoe het is begonnen..

Ervaring leert dat alleen geld brengen niet het beoogde doel behaalt. Daarnaast is geld brengen een eenmalige hulpactie. De mensen iets leren waar ze zelfstandig mee verder kunnen, daar help je mensen mee; kennis overdragen en nieuwe en gebruikte goederen meenemen om de opgedane kennis in de praktijk te brengen waar ze zelfstandig mee verder kunnen.

"Je kunt iemand die van vis houdt iedere dag vis geven. Hij zal iedere keer om nieuwe vis vragen.  Beter is het om hem een hengel te geven en te leren hoe hij zelf de vis kan vangen." 

Amare Bilate woont sinds 1992 in Nederland. Hiervoor heeft hij de gelegenheid gekregen om te gaan studeren in Rusland aan het Tsjaikovsky Conservatorium waar hij Cum Laude is afgestudeerd. Door politieke omstandigheden kon hij pas na 18 jaar weer terug naar zijn geboorteland Ethiopië. Graag wilde hij zijn muziekschool bezoeken waar hij zijn eerste muzieklessen heeft mogen volgen. Wat hij daar toen aantrof was in en in triest: het gebouw was compleet vervallen en de instrumenten waren in een zeer slechte staat. De instrumenten werden met kauwgom en plakband bij elkaar gehouden, er zaten gaten in de vloeren waar danslessen gegeven moeten worden, de gaten zaten in het dak, ga zo maar door.

Na dit gezien te hebben wilde hij iets terugdoen voor zijn muziekschool. Hij is begonnen met kleinschalige acties om instrumenten, nieuw en gebruikt, in te gaan zamelen. En niet zonder resultaat: na 5 jaar heeft hij ruim 100 instrumenten verzameld. De volgende stap was het brengen van de instrumenten naar Ethiopië. Hier was veel geld voor nodig. Hij sprak hier over met zijn college Liesbeth van Rikxoort. Zij stelde hem voor een stichting op te richten. Met een stichting maak je je organisatie transparant en kun je op een breder vlak instanties benaderen om acties op te zetten en sponsors te werven. Op 3 november 2009 is de stichting Gaan en Doen opgericht. Wij vonden Hans van der Schilt zich als ervaren bestuurslid zich aan te sluiten bij de Stichting. In januari 2014 heeft Wilma Impelmans het stokje van Hans overgnomen en zich als derde bestuurslid bij ons aangesloten.

Meer informatie?
neem contact met ons op